AICPA & CIMA și CAFR colaborează în sprijinul profesioniștilor în audit financiar din România

Iunie 2023, București – AICPA® & CIMA®, împreună Asociația Internațională a Profesioniștilor Contabili Autorizați (Association of International Certified Professional Accountants) și Camera Auditorilor Financiari din România, au semnat un Acord de Cooperare în vederea dezvoltării profesiei de audit financiar din România. Această colaborare reflectă angajamentul comun de promovare a rolului profesiei de audit financiar, de întărire a încrederii publice și de susținere a dezvoltării în carieră pentru auditorii profesioniști din România.

 

Prin acest acord, membrii CAFR vor putea să își dezvolte cunoștințele și aptitudinile dobândind acces la o gamă largă de resurse de dezvoltare profesională continuă ale AICPA & CIMA și se vor putea înscrie la programul de Leadership în Finanțe CGMA. În următoarele luni, cele două organizații vor explora, de asemenea, alte oportunități de pregătire și vor lucra îndeaproape la organizarea de evenimente și webinarii, la dezvoltarea schimbului de cunoștințe în beneficiul profesioniștilor în contabilitate și audit și la întărirea cooperării internaționale.

 

Adrian Popescu, Președinte al Camerei Auditorilor Financiari din România, a afirmat: “Misiunea Camerei este de a contribui la recunoașterea și încrederea publică în profesia de audit financiar din România. Prin colaborarea cu AICPA & CIMA, le putem oferi membrilor noștri acces la resursele și experiența celui mai mare organism profesional din lume, în domeniul contabilității publice și de management. Această cooperare ne va sprijini în eforturile noastre de a veni în întâmpinarea companiilor, de a îmbunătăți adoptarea standardelor internaționale și de a ne asigura că profesia de audit financiar din România deservește interesul public.

 

Jakub Bejnarowicz, Director regional pentru Europa la AICPA & CIMA, împreună Asociația Internațională a Profesioniștilor Contabili Autorizați, a afirmat: “Ne bucurăm să consolidăm relația noastră cu CAFR, care va contribui la dezvoltarea aptitudinilor, competențelor și cunoștințelor auditorilor profesioniști din România. Rolul acestora evoluează și este important de identificat ce le rezervă viitorul și cum pot profita de noile oportunități. Ne angajăm să le oferim auditorilor financiari sprijinul de care au nevoie pentru a se dezvolta în carieră, pentru a prospera într-un mediu de afaceri care se transformă în ritm alert și a contribui la creșterea pe termen lung a organizațiilor lor și a clienților pe care îi deservesc.”

 

Contact media

Martyna Makiel, Director Relații Externe, Europa Email: Martyna.Makiel@aicpa-cima.com

Tel: +48 662 800 455

Adriana Spiridon, Șef Compartiment Marketing, Comunicare și Relații Internaționale

Email: international@cafr.ro Tel: + 4031 433 5945

 

 

 

Despre AICPA & CIMA, împreună Asociația Internațională a Profesioniștilor Contabili Autorizați

 

AICPA® & CIMA®, împreună Asociația Internațională a Profesioniștilor Contabili Autorizați (Asociația), întărește profesia contabilă și financiară globală prin serviciile desfășurate în numele celor 698,000 de membri, candidați și profesioniști angajați din 188 de țări. Împreună, alcătuim cel mai mare lider, la nivel mondial, în domeniul contabilității publice și de management prin activități de promovare, sprijin față de autorizarea ca CPA, calificarea CGMA și alte certificări specializate, dezvoltare profesională și leadership. Noi construim încredere prin împuternicirea membrilor noștri și a profesioniștilor implicați, care beneficiază de cunoștințele și oportunitățile de a fi lideri și de a contribui la asigurarea prosperității pentru un viitor mai incluziv, durabil și rezistent.

 

Institutul American al CPAs® (AICPA), cea mai mare asociație de membri care reprezintă profesia de contabil public autorizat din lume, stabilește standarde etice pentru membrii săi și standarde de audit în SUA pentru companii private, organizații non-profit și guverne federale, statale și locale. De asemenea, organizează și evaluează Examenul unitar pentru contabilii publici autorizați și favorizează fluxul de talente viitoare pentru profesia de contabil public.

 

Institutul Acreditat al Contabililor de Management (CIMA) este cea mai importantă și mai mare organizație profesională a contabililor de management din lume. CIMA colaborează îndeaproape cu angajatorii și sponsorizează cercetări de ultimă generație, actualizându-și constant calificările profesionale și cerințele de experiență profesională pentru a se asigura că angajatorii au suficiente opțiuni atunci când recrutează lideri de afaceri cu pregătire financiară.

 

 

Despre CAFR

 

CAFR este autoritatea competentă care reglementează și monitorizează desfășurarea activităților de audit financiar în România, altele decât auditul statutar. Organismul nostru profesional promovează și sprijină profesia de auditor financiar, protejând atât interesele profesioniștilor, cât și interesul public. CAFR este un lider în promovarea standardelor internaționale de audit și etică, a furnizării pregătirii profesionale continue de înaltă calitate, oferind în același timp mediului de afaceri și societății seturi clare de reguli, un nivel adecvat de competență și informații fiabile.

 

Misiunea Camerei este este de a construi, pe o bază solidă, identitatea și recunoașterea publică a profesiei de auditor financiar în România, având ca obiectiv principal dezvoltarea durabilă, în acord cu reglementările internaționale, care să le permită membrilor CAFR să furnizeze servicii de calitate superioară.

 

CAFR contribuie activ la activitatea Federației Internaționale a Contabililor (IFAC), Accountancy Europe, Federației Europene a Contabililor și Auditorilor pentru IMM-uri (EFAA), proiectului Educație Profesională Contabilă Europa (PAEE) și Forumului Strategic pentru Profesia Contabilă.

Postat 27.06.2023