Beneficii & Cariere în urma calificarii

Aptitudini și competențe ale auditorului financiar

cunoștințe profesionale

capacitate de analiza și sinteza

tenacitate

rigurozitate

responsabilitate

capacitate de concentrare

abilitați interpersonale, diplomație și discreție

abilitatea de a lucra sub presiune

competențe numerice și IT

comportament etic

Beneficiile unei cariere in audit :

Calificări solide : Ca și alte roluri contabile, primii ani ai carierei dvs. de audit vor fi împărțiți intre munca și studii pentru a deveni auditor financiar.

Siguranța locului de munca: Auditul este o abilitate care este întotdeauna căutata.Chiar și atunci când condițiile sunt dificile pentru companii și pentru economie în general.

Colegi inteligenți: Pentru a deveni auditor financiar este nevoie de angajament și inteligenta. Veți găsi o mulțime de oameni extraordinari care lucrează in audit.

Salariu competitiv

O buna evoluție a carierei

 Cu ce se evidențiază o cariera în audit?

Auditul se potrivește persoanelor care doresc sa înțeleagă lumea afacerilor și sa se bucure de interacțiunea cu clienții.

Interacțiunea cu clienții: Auditorii activează în diferite companii la fiecare câteva săptămâni, ceea ce înseamna ca veți întâlni întotdeauna oameni noi. O firma de audit este construita pe satisfacția clienților, deci dacă va place provocarea diplomației, aceasta este profesia pentru dvs. Pentru a-ți face treaba,trebuie sa construiești relații bune de lucru și să fii ferm atunci când trebuie – dar întotdeauna politicos și prietenos.

Expunere la mediul de afaceri: În calitate de auditor, veți vedea lucariile interne ale unei game largi de companii diferite.Trebuie sa înțelegeți ce are compania, cum funcționează și de ce au luat decizii specifice de afaceri. Dacă sunteți interesat de modul in care întreprinderile functioneaza, veti aprecia intelegerea pe care o obtineti de la o cariera de audit.

Gândire analitica: Pe măsura ce progresați în cariera dvs., veți descoperi ca auditul este mai mult decât verificarea unor numere. Va trebui sa oferiți opinii asupra faptului dacă situațiile financiare sunt corecte și justificate. Este nevoie de o analiză aprofundata și de cunoștințe de afaceri, aplicate sub presiunea timpului.

Posibilitatea de a călători: Auditorii petrec mult timp în birourile clienților – care pot fi oriunde în România sau în lume.

Stabilitate: Este cel mai stabil și mai sigur domeniu contabil. Deși veți avea de-a face cu o serie de companii diferite în activitatea dvs., fiecare audit are asemănări. Odată ce știți cum se face, puteți să vă îmbunătățiți și mai mult. Și puteți fi sigur ca auditul va fi cerut și este, totuși o cerința legală.