Camera Auditorilor Financiari din România a lansat, astăzi, 25 august Modelul de maturitate a competenței digitale (DCMM) al EFAA în limba română.

De ce este importantă competența digitală?

Digitalizarea are implicații profunde pentru practicile contabile mici și mijlocii (SMP). Aceste implicații vor produce schimbări. Noile tehnologii digitale vor continua să apară. SMP -urile trebuie să anticipeze aceste schimbări și să fie pregătite să răspundă. Totuși, SMP -urile au în general resurse limitate și au nevoie de îndrumări și direcționare cu privire la modul în care pot răspunde cel mai bine acestor implicații. Aici intervine modelul de maturitate a competenței digitale (DCMM ™).

Ce este modelul de maturitate a competenței digitale (DCMM™)?

DCMM cuprinde un chestionar care permite SMP-urilor să își evalueze nivelul de maturitate actual privind competența digitală, să identifice domeniile în care competențele sunt puternice sau lipsesc și apoi să elaboreze o foaie de parcurs pentru atingerea unui nivel mai mare de maturitate.

Pași pentru finalizarea evaluării DCMM ™

  1. Apăsați aici (click)
  2. Completați profilul practicii în partea de sus a paginii de pornire.
  3. Continuați la „Începeți aici” unde veți vedea „Sunt contabil”, „Sunt auditor” și „Sunt pfa”. Bifați toate cele care se aplică.
  4. Completați fiecare secțiune a chestionarului. Chestionarul este format din următoarele secțiuni:

Secțiunea A: Nivelul de automatizare a proceselor interne ale firmei

Secțiunea B: Disponibilitatea unui fond de resurse calificat și a dezvoltării abilităților legate de competențele digitale

Secțiunea C: Nivel de automatizare în legătură cu procesele și natura serviciilor prestate – vi se va solicita să răspundeți C1 și / sau C2, în funcție de ce ați selectat la Pasul 3 de mai sus dacă firma este de contabilitate, audit sau ambele.

Recomandăm conducerii firmei, de preferință inclusiv cu cineva cu expertiză IT, să se întâlnească pentru a da un răspuns colectiv. Completarea chestionarului va solicita exercitarea raţionamentului profesional. Întrebările din fiecare secțiune trebuie să fie completate utilizând coloana „Răspuns”. Opțiunile de răspuns sunt date în fiecare caz.

  1. La final, apăsați pe „Calculați scorul” pentru a vedea nivelul de digitalizare pentru fiecare secțiune și în general. Dacă ați transmis răspunsul atunci, sub anonimat complet și cu respectarea Regulamentului general de protecție a datelor (GDPR), răspunsul dvs. se consolidează cu celelalte răspunsuri colectate. Puteți compara apoi locul în care practicați dvs. în comparație cu alte SMP-uri din jurisdicția dvs. și din întreaga Europă.

 

Citiți aici informații detaliate despre DCMM ™, inclusiv modul de interpretare a rezultatelor și de a stabili următorii pași în dezvoltarea abilităților digitale.

Postat 25.08.2020