Cercetare privind principiile etice și profesionale ale auditorilor interni și externi

Stimate doamne, stimaţi domni,

 

O studentă a Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul Academiei de Studii Economice București a inițiat o cercetare pentru identificarea principalilor factori care ar putea afecta responsabilitatea auditorului în ceea ce priveşte etica.

Actuala criză globală, în care scandalurile financiare s-au amplificat, a atras atenţia asupra unor factori care pun auditorul în faţa a nenumărate provocări. Această cercetare este realizată în scop academic și se adresează atât auditorilor interni cât și celor externi. Prin participarea la acest sondaj, puteți contribui și dvs. atât la cercetarea științifică cât și la dezvoltarea profesiei, optând pentru diferite variante deja formulate în chestionar.

Toate datele colectate rămân confidențiale, iar datele cu caracter personal sunt prelucrate în conformitate cu legislația în vigoare.

Precizăm faptul că după finalizarea cercetării, rezultatele vor fi făcute publice.

Camera Auditorilor Financiari din România susține demersurile de cercetare științifică în domeniul auditului și recomandă completarea formularului astfel:

  1. Pentru auditorii interni: https://forms.gle/pszPGiisaNw1ztb89
  2. Pentru auditorii externi: https://forms.gle/FeGT5J9xKry1ZpdV7

Vă mulțumim,

Echipa CAFR

Postat 20.05.2021