Mai multe COMUNICATE

Conferința CAFR – ACCA „Durabilitate: Educație, Raportare, Asigurare”, 27 martie 2024

CAFR și ACCA organizează o Conferință la nivel înalt, dedicată explorării impactului durabilității în mediul financiar-contabil din România. Evenimentul, cu tema „Durabilitate: Educație, Raportare, Asigurare”, va avea loc pe 27 martie 2024, atât în Sala Rondă a Grand Hotel Bucharest, cât și online, prin intermediul platformei Zoom.

Conferința se adresează membrilor ambelor organizații profesionale, precum și specialiștilor din domeniul financiar-contabil, oferindu-le oportunitatea de a descoperi noile informații legate de implementarea Directivei privind durabilitatea (Directiva CSRD) și de modul în care aceasta va influența profesia de auditor financiar în România.

Conferința este anticipată să devină punctul de referință al anului în România în ceea ce privește discuțiile despre standardele și reglementările privind durabilitatea, iar participanții sunt încurajați să se înregistreze cât mai curând, ținând cont că locurile sunt limitate.

citește mai mult

Model Raport de audit independent ISAE 3000 – Schema de ajutor de minimis

CAFR pune la dispoziția membrilor Modelul ORIENTATIV de raport de audit privind baza de calcul al ajutorului de minimis ce se acordă sub forma unor granturi în temeiul Schemei de ajutor minimis prevăzută de Ordinul ministrului culturii nr. 3453/2022 pentru sectorul cultural independent, în vederea finanțării nerambursabile a sectorului cultural independent în perioada 2023-2024

citește mai mult

Prevenirea și combaterea spălării banilor – DECALAREA termenului prevazut la art.3 din Ordinul ONPCSB nr. 191/2023 privind aprobarea formei si continutului rapoartelor prevazute la art.6 si 7 din Legea 129/2019.

În Monitorul Oficial nr.1003/03.11.2023, a fost publicat Ordinul ONPCSB nr.261/2023 pentru PROROGAREA, până la data de 22 noiembrie 2023 a termenului prevazut la art.3 din Ordinul ONPCSB nr. 191/2023 privind aprobarea formei si continutului rapoartelor prevazute la art.6 si 7 din Legea 129/2019.

citește mai mult

Publicația SUBIECTE PENTRU VERIFICAREA CUNOȘTINȚELOR ÎN VEDEREA SUSȚINERII EXAMENULUI DE COMPETENȚĂ PROFESIONALĂ este disponibilă pentru achiziționare

Camera Auditorilor Financiari din România pune la dispoziția candidaților care au finalizat stagiul în audit financiar și doresc să susțină examenul de competență profesională organizat de CAFR, în baza delegării de la ASPAAS, publicația SUBIECTE PENTRU VERIFICAREA CUNOȘTINȚELOR ÎN VEDEREA SUSȚINERII EXAMENULUI DE COMPETENȚĂ PROFESIONALĂ.

citește mai mult

Articol publicat pe IFAC Knowledge Gateway- Experiența CAFR cu privire la examinările online: o parte importantă a viitorului educației contabile

Experiența CAFR în organizarea în sistem online a testului de verificare a cunoștințelor pentru accesul la stagiu și a examenului de competență profesională din anul 2021 a fost prezentată pe scurt într-un articol, menit să ofere o perspectivă de ansamblu și un exemplu de bune practici pentru alte organisme profesionale, articol publicat pe pagina IFAC Knowledge Gateway.

citește mai mult

 Implicațiile asupra raportului de audit generate de starea de război din Ucraina și a măsurilor restrictive impuse Rusiei și Belarus

În contextul situației actuale impuse de starea de război din Ucraina, măsurile restrictive impuse Rusiei și Belarus generează consecințe și efecte grave asupra economiei mondiale, inclusiv în ceea ce privește incertitudinea cu privire la viitorul companiilor din multe domenii de activitate, cu implicații asupra situațiilor financiare anuale și, implicit, asupra raportului de audit.
Pentru mai multe detalii privind recomandările profesionale adresate auditorilor financiari,

citește mai mult

CAFR pune la dispoziția membrilor săi o aplicație electronică (SOFT) pentru activitatea de audit intern

Este disponibilă o aplicație de audit intern, care vă va sprijini în activitatea de audit intern și întocmirea electronică a documentației / dosarului de audit intern. Acest Soft integrează cerințele / recomandările din Ghidul privind implementarea Standardelor internaționale de audit intern, Ediția a II-a, CAFR 2019, asigurând gestionarea coerentă și coroborarea informațiilor încărcate, dar și posibilitatea de adăugare de informații, în funcție de natura și amploarea activității.

citește mai mult

Ultimele zile cu tarif redus pentru înscrierea la Congresul profesiei de auditor financiar – 29 octombrie 2021

Vă reamintim să vă înscrieți la Congres până la data de 31 august 2021, pentru a beneficia de tariful preferențial de 250 lei/persoană. Începând cu data de 1 septembrie 2021, taxa de participare va fi de 300 lei/participant. Participanții la Congres care vor avea prezentări în cadrul atelierelor beneficiază de înscriere gratuită la eveniment!
Postat 30.08.2021

citește mai mult

Domnul prof. univ. dr. Cristian Bușu este noul președinte al Autorității pentru Supravegherea Publică a Activității de Audit Statutar din România (ASPAAS), potrivit Monitorului Oficial nr. 511 din 17 mai 2021

Domnul prof. univ. dr. Cristian Bușu a fost numit în funcția de Președinte al Autorității pentru Supravegherea Publică a Activității de Audit Statutar din România, potrivit Deciziei nr. 306/17.05.2021 a Primului-ministru, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 511 din 17 mai 2021.

Postat 18.05.2021

citește mai mult

Funcția de audit independent impusă de Legea nr. 129/2019 în scopul testării politicilor sau normelor interne de administrare a riscurilor de spălare a banilor

Conform art. 24 alin. (2) din Legea nr.129 /2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, ‘în funcţie de dimensiunea şi natura activităţii, entităţile raportoare au obligaţia de a asigura o funcţie de audit independent în scopul testării politicilor, normelor interne, mecanismelor şi procedurilor prevăzute la alin. (1)”

Postat 03.03.2021

citește mai mult

Anunț referitor la cursurile de formare profesională continuă 2020

Vă aducem la cunoștință că în urma delegarii primite de CAFR de la Autoritatea pentru Supravegherea Publică a Activității de Audit Statutar, în perioada 15 decembrie 2020 – 15 martie 2021 sunt organizate cursurile de formare profesională continuă structurată, în conformitate cu programul de pregătire profesională aprobat de ASPAAS.

Postat 15.12.2020

citește mai mult

Conferința Națională organizata de Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia – vineri, 6 noiembrie 2020, în format online

Membrii Camerei Auditorilor Financiari din România sunt invitați sa participe la ediția a III-a a Conferinței Naționale “Repere vechi și noi în managementul și fiscalitatea entităților”, organizata de Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia care va avea loc vineri, 6 noiembrie 2020, orele 14.00-18.30, în format online.

Postat 05.11.2020

citește mai mult

Amânarea calculării penalităților de întârziere aferente neachitării cotizațiilor datorate de membrii CAFR pana la data de 31 decembrie 2020 inclusiv

Hotărârea Consiliului CAFR nr. 117/26 octombrie 2020 privind amânarea calculării penalităților de întârziere aferente neachitării cotizațiilor datorate de membrii Camerei Auditorilor Financiari din România până la data de 31 decembrie 2020 inclusiv a fost publicata in Monitorul Oficial al României nr. 1020 din 3 noiembrie 2020.

Postat 03.11.2020

citește mai mult

Membrii CAFR au ales o nouă conducere pentru un mandat de 3 ani

Rezultatul votului exercitat în cadrul Conferinței Camerei Auditorilor Financiari din România, desfășurată în data de 19 septembrie 2020, pentru alegerea președintelui Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România, a membrilor Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România și a auditorului statutar al Camerei Auditorilor Financiari din România.

Postat 21.09.2020

citește mai mult

Conferința CAFR – 19 septembrie 2020

În atenția auditorilor financiari, membri ai CAFR – a fost publicată Lista membrilor cu drept de vot la Conferința Camerei Auditorilor Financiari din România pentru alegerea președintelui Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România, membrilor Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România și a auditorului statutar al Camerei Auditorilor Financiari din România, organizată prin vot la distanță în data de 19 septembrie 2020

Postat 14.08.2020

citește mai mult

CAFR a publicat traducerea documentului de îndrumare „Informare pentru clientul de audit – Considerente pentru conducere în determinarea estimărilor contabile și prezentărilor aferente”, emis de IFAC în noiembrie 2019

Sub egida Camerei Auditorilor Financiari din România și în urma acordului de traducere semnat cu Federația Internațională a Contabililor(IFAC), începând de vineri 20.03.2020 este disponibil gratuit în limba română documentul de îndrumare „Informare pentru clientul de audit – Considerente pentru conducere în determinarea estimărilor contabile și prezentărilor aferente”, emis de IFAC în noiembrie 2019
Postat 24.03.2020

citește mai mult

Informare privind măsurile fiscale și bugetare considerate necesare de către CAFR

Sunt necesare măsuri fiscale și bugetare pentru protejarea locurilor de muncă, sprijinirea mediului de afaceri și a profesiilor liberale pentru a diminua efectele crizei.
CAFR a susținut și a contribuit la inițiativa Uniunii Profesiilor Liberale de a transmite Secretariatului General al Guvernului și Ministerului de Finanțe o serie de propuneri de măsuri necesare în acest context economic general dar și membrilor Camerei în mod special.”

Postat : 20.03.2020

citește mai mult

Amânarea Conferinței CAFR din 25 aprilie 2020

Având în vedere situația la nivel national și măsurile dispuse de autorități în vederea prevenirii și combaterii infecției cu Coronavirus (COVID-19), s-a decis amânarea Conferinței CAFR planificată pentru data de 25 aprilie 2020 la hotelul Ramada Parc din București.

Postat : 20.03.2020

citește mai mult

Cursuri de pregătire profesională CAFR 2019

Cursurile de pregătire profesională structurată si nestructurată în format online, aferente anului 2019 pentru auditorii financiari, membri CAFR, vor fi disponibile în platforma de e-learning începând cu data de 4 noiembrie 2019.

Postat : 29.10.2019

citește mai mult