Membrii CAFR au ales o nouă conducere pentru un mandat de 3 ani

 

În data de 19 septembrie 2020, a avut loc Conferința Camerei Auditorilor Financiari din România („Conferinţa”) organizată prin vot la distanță.

Procesul de vot pentru alegerea Președintelui Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România, a membrilor Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România și a auditorului statutar al Camerei Auditorilor Financiari din România a avut loc pe platforma de vot EBALLOT.  Scopul utilizării acestei platforme a fost de a permite  CAFR să organizeze voturi și alegeri sigure, verificabile în actualul context epidemiologic și legal. Pentru a asigura confidențialitatea și siguranța votului, CAFR a optat pentru această platformă certificată, supusă unui audit extern independent.

Conform Listei finale a membrilor Camerei cu drept de vot la Conferința CAFR organizată prin vot la distanță în data de 19 septembrie 2020, publicată pe site-ul www.cafr.ro în data de 19 august 2020, 2531 de membri CAFR și-au putut exercita votul. În urma  rapoartelor generate de platforma de vot, 1114 membri CAFR s-au logat pe EBallot în ziua conferinței, în intervalul alocat procesului de vot: 10.30-12.30.

Pe baza voturilor exprimate de auditorii financiari, membri CAFR, dl. ADRIAN POPESCU a fost ales Președinte al Camerei Auditorilor Financiari din România, pentru un mandat de 3 ani.

De asemenea, au fost aleși următorii membri ai Consiliului CAFR:

  1. Liliana Feleagă
  2. Florentina Șușnea
  3. Gheorghe Ialomițianu
  4. Irimie Emil Popa
  5. Alin Constantin Dumitrescu
  6. Mihaela Raluca Toma
  7. Filip Stoica
  8. Nicolae Covrig
  9. Ioan Grigoriu
  10. Gheorghe Rusu

 

În conformitate cu prevederile art. 19, alin. (1) si (2) din Regulamentul de Organizare si Funcționare al CAFR, în prima şedinţă a forului de conducere vor fi fost aleși membrii Biroului Permanent al Consiliului CAFR.

           Auditorul statutar al CAFR votat de Conferinţă este firma MOORE AUDIT ONE S.R.L.

Rezultatul votului exercitat în cadrul Conferinței Camerei Auditorilor Financiari din România, desfășurată în data de 19 septembrie 2020, pentru alegerea președintelui Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România, a membrilor Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România și a auditorului statutar al Camerei Auditorilor Financiari din România poate fi regăsit aici.

Obiectivele noii conduceri au în prim plan dezvoltarea pieței de audit, consolidarea transparenței decizionale și a dialogului cu membrii profesiei, îmbunătățirea comunicării cu publicul larg în ceea ce privește rolul auditorului financiar, cooperarea cu Autoritatea de supraveghere, susținerea permanentă a activității profesionale a membrilor Camerei, îndeplinirea și creșterea standardelor de performanță, digitalizarea serviciilor furnizate membrilor, îmbunătățirea permanentă a actului de pregătire profesională continuă și a calității activității de audit financiar, coroborate cu continuarea consolidării relațiilor cu organismele profesionale interne și internaționale.

 

Vă mulțumim pentru încrederea acordată,

Echipa CAFR

Postat 21.09.2020