În contextul Strategiei naționale pentru dezvoltarea durabilă a României 2030, adoptată prin Hotărârea Guvernului nr. 877/2018, cu modificările și completările ulterioare, prin Hotărârea Guvernului nr.1.117/2023 a fost aprobată Metodologia pentru raportarea durabilitatii – Codul român al sustenabilității pentru raportarea voluntară, prevăzut în anexa pentru raportarea voluntară, prevăzut în anexa care face parte integrantă din această hotărâre  (Monitorul Oficial al României, Partea I nr.1052Bis / 21.11.2023).

 

Potrivit acestei reglementări, „Metodologia pentru raportarea durabilității – Codul Român al Sustenabilității, denumită “Codul Român al Sustenabilității” în conținutul acestui document și al Anexei, reprezintă o metodologie pentru raportarea durabilității care oferă îndrumări clare cu privire la cerințele de conținut și procesul de întocmire a rapoartelor de sustenabilitate pentru entități interesate.

Rapoartele publicate în cadrul platformei Codului pot fi accesate transparent de toate părțile interesate. Astfel, acestea pot ajuta atât la identificarea de bune practici dezvoltate de entitățile raportoare, care pot fi preluate și adaptate la nivelul altor entități, dar pot veni și în sprijinul investitorilor sau al altor entități care iau decizii financiare sau comerciale în baza practicilor de sustenabilitate ale companiilor raportoare.”

 

Pentru consultarea actului normativ CLICK AICI

 

Echipa CAFR

Postat 24.11.2023