Ordinul președintelui ASPAAS nr. 610/17.09.2021

În atenția auditorilor financiari,

Stimați membri ai profesiei,

 

Vă aducem la cunoștință că a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.912/23.09.2021 Ordinul președintelui ASPAAS nr. 610/17.09.2021, prin care  au fost eliminate  prevederile care stabileau termenele până la care auditorii financiari aveau obligația de a depune declarațiile pe propria răspundere privind respectarea criteriilor de bună reputație și privind formarea profesională continuă până la un anumit termen, respectiv 15 mai, în vederea acordării e-vizei de către ASPAAS.

 

Astfel:

  • Termenul pentru depunerea Raportului anul de activitate rămâne același, respectiv 15 mai al fiecărui an.
  • Declarația pe propria răspundere privind respectarea criteriilor de bună reputație se poate depune la ASPAAS oricând în timpul anului, în vederea obținerii e-vizei .
  • Declarația privind formarea profesională continuă se poate depune la ASPAAS oricând în timpul anului, în vederea obținerii e-vizei.

 

Prin același Ordin s-a instituit și regula acordării unor derogări de la termenul de depunere a Raportului anul de activitate, respectiv 15 mai.

Astfel, în anumite situații speciale care duc la imposibilitatea depunerii Raportului de activitate pe platforma online a ASPAAS (dovedite cu documente), auditorii financiari și firmele de audit pot solicita ASPAAS derogări de la respectarea termenului de depunere a Raportului de activitate..

Pentru mai multe detalii puteți vizualiza Ordinul ASPAAS nr.610/17.09.2021 accesând următorul link (click aici).

Dorim să vă asigurăm că CAFR este preocupată de toate problemele întâmpinate de profesie și că are un dialog permanent cu ASPAAS astfel încât să găsim împreună soluțiile legale pentru desfășurării activității de audit financiar în România.

 

Vă mulțumim,

Echipa CAFR

Postat 24.09.2021