Precizări cu privire la imposibilitatea accesului auditorilor financiari la platforma de raportare MEAT

În atenția membrilor CAFR

 Stimați colegi,

 

    Vă aducem la cunoștință că în urma unui număr mare de sesizări din partea dumneavoastră cu privire la imposibilitatea încărcării rapoartelor de audit în aplicația electronică pentru schema de ajutor HoReCa (denumită în continuare Platformă) CAFR a depus eforturi susținute pentru remedierea acestei situații.

    În urma acestor demersuri avem câteva confirmări din partea mai multor auditori financiari că, începând de astăzi, 30 iunie 2021,rapoartele de audit au putut fi încărcate în Platformă.

    Totodată vă aducem la cunoștință că informațiile solicitate de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) privind datele tuturor auditorilor financiari și firmelor de audit pentru identificarea în Platformă a membrilor CAFR, au fost furnizate de către Autoritatea pentru Supravegherea Publică a Activității de Audit Statutar (ASPAAS), autoritatea competentă cu gestionarea datelor din Registrul public electronic, la termenele și în formatul stabilite de MEAT.

     Menționăm că CAFR a sprijinit ASPAAS în acest demers și a comunicat permanent cu ASPAAS și MEAT pentru a facilita buna și prompta colaborare în transmiterea informațiilor necesare funcționării Platformei și implicit a schemei de ajutor HoReCa.

     Vă mulțumim pentru interesul acordat acestui tip de serviciu și vă asigurăm de toată susținerea noastră în toate proiectele profesiei de auditor financiar.

 

Echipa CAFR

Postat 30.06.2021