Webinar AICPA și CIMA – „Schimbarea supravegherii auditului: implicații și cele mai bune practici din Statele Unite”

Stimate doamne, stimți domni,
 
  Joi, 15 aprilie (16.30 – 18.00 CET), AICPA și CIMA (Asociația contabililor profesioniști certificați internaționali) găzduiesc împreună cu Camera Auditorilor Statutari din Polonia (PIBR)un webinar intitulat: „Schimbarea supravegherii auditului: implicații și cele mai bune practici din Statele Unite”.
 
  Acest seminar web este o primă inițiativă comună care se va concentra pe schimbul de bune practici cu piața americană pe tema schimbărilor în domeniul supravegherii auditului și a implicațiilor sale asupra firmelor de audit și a autorităților de reglementare. În 2002, AICPA a pierdut o autoreglementare (N.R. Legea Sarbanes-Oxley din 2002 (Pub. L. 107-204, 116 Stat. 745, adoptată 30 iulie 2002), de asemenea cunoscut sub numele de Actul Contabilităților Companiilor Publice de reformă și de protecție a investitorilor (în Senatul Statelor Unite ale Americii) și Actul corporativ și de audit al răspunderilor și responsabilităților (în Camera Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii). Atunci a fost creat  PCAOB (Grupul Operativ pentru Consiliul de Supraveghere a Contabilității Companiilor Publice) pe piața americană. Aceasta a fost o mare schimbare în SUA, determinată de scandalurile ENRON și WorldCom, care au generat numeroase probleme pentru firmele de audit, precum și pentru AICPA și PCAOB atunci când au stabilit colaborarea.
Polonia se confruntă cu o situație similară acum, unde în urma scandalului companiei GETBACK, guvernul polonez a decis să creeze un nou organism guvernamental pentru supravegherea auditului. Invitatul special al acestui seminar web: Susan S. Coffey CPA, CGMA, director executiv – contabilitate publică, Asociația contabililor profesioniști certificați internaționali (AICPA și CIMA) vor furniza o prezentare tematică, care va fi urmată de o discuție de 60 de minute cu:
Monika Kaczorek –  Partener audit și servicii conexe de audit, MAZARS, vicepreședinte Camera Auditorilor Statutari din Polonia (PIBR)
Jarosław Dacă – Partener asigurare, EY; Membru al consiliului de administrație al Camerei Auditorilor Statutari din Polonia (PIBR).
 
Panelul de discuții va fi moderat de: Jakub Bejnarowicz, director regional, Europa, Asociația Contabililor Profesioniști Certificați Internaționali (AICPA și CIMA).
 
Acest seminar web se va desfășura în limba engleză, cu un canal suplimentar în poloneză (traducere simultană).
 
Vă mulțumim!
Echipa CAFR

Postat 13.04.2021