În data de 16 februarie 2023, în intervalul orar 15:00 – 16:00, ora României, va avea loc webinarul privind modificările propuse la proiectul de standard emis de Consiliul pentru Standarde Internaționale de Audit și Asigurare (IAASB) cu privire la auditurile entităților mai puțin complexe (ISA pentru LCE), organizat de Federeația Europeană a Contabililor și Auditorilor pentru IMM-uri, IAASB și Federația Internațională a Contabililor. Evenimentul a aborda modificările intervenite în urma proiectului de expunere al IAASB și calendarul viitor estimate, iar participanții vor avea ocazia de a adresa întrebări.

Webinarul va avea loc în engleză, se va asigura traducere simultană în franceză și spanională.

Vorbitori

  • Salvador Marin, Președinte EFAA
  • Paul Thompson, Director EFAA
  • Kai Morten Hagen, Membru IAASB și președinte al grupei de lucru Auditul LCE din cadrul IAASB
  • Amy Fairchild, Director IAASB
  • Monica Foerster, Partener Confidor și președinte al grupei de lucru consultative IFAC SMP
  • Christopher Arnold, Director IFAC

 

Pentru a vă înregistra, click aici

Locurile sunt limitate, vă recomandăm să vă înregistrați din timp. Webinarul va fi transmis live și pe canalul de Youtube al IFAC: YouTube channel.

 

Cadru general privind auditurile entităților mai puțin complexe (Less Complex Entities- LCE)

Entitățile mai mici și mai puțin complexe joacă un rol vital în economia mondială. Într-o lume din ce în ce mai complexă din perspectiva necesităților de raportare, a apărut nevoia unor cerințe de calitate, adaptate auditurilor entităților mai puțin complexe.

Proiectul de expunere lansat de IAASB, Proiectul de Standard Internațional pentru auditul entităților mai puțin complexe (ISA pentru LCE), a fost deschis consultării publice până la începutul anului 2022. De atunci, IAASB a evaluat feed-back-ul primit și a adus revizuiri ulterioare proiectului de standard, cu privire la anumite domenii, încorporând cerințele privind auditurile situațiilor financiare ale grupului. IAASB a aprobat un proiect de expunere care a încorporat auditurile grupurilor în reuniunea sa din decembrie 2022.

Postat 06.01.2023