Accountancy Europe a publicat un important document privind viitorul digital al IMM-urilor – Care este rolul auditorului/profesionistul contabil ?

 

 Digitalizarea a devenit o parte integrantă a vieții noastre. Cu inițiativa sa „Europe’s Digital Decade”, Comisia Europeană a stabilit calea către o Europă digitală centrată pe persoane, durabilă și mai prosperă până în 2030.

 Multe întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) sunt inovatoare în domeniul tehnologiei sau au făcut pași majori către digitalizare. Dar multe IMM-uri mai puțin digitalizate încă se luptă cu acest aspect. În schimb, atenția lor se poate concentra asupra supraviețuirii imediate a afacerii sau a muncii de zi cu zi, în special în urma pandemiei COVID-19.

 Această lucrare prezintă modul în care contabilii profesioniști ajută IMM-urile în domeniul digitalizării. Acesta explică:

  • de ce digitalizarea este esențială pentru IMM-uri
  • modul în care contabilii profesioniști pot ajuta IMM-urile să integreze digitalizarea
  • modul în care factorii de decizie politici naționali și europeni pot sprijini digitalizarea IMM-urilor

 Lucrarea este destinată să ajute factorii de decizie politici dar și celelalte părți interesate să înțeleagă modul în care contabilii pot ajuta IMM-urile în domeniul digitalizării.

 Puteți regăsi această publicație aici.

 

Vă mulțumim,

Echipa CAFR

Postat 17.09.2021