stiri

Chestionar privind tranziția digitală și open banking

În contextul intenției Comisiei Europene de a revizui și moderniza Directiva privind serviciile de plată (PSD2), vă invităm să completați un chestionar privind experiența cu care vă confruntați în privința tranziției digitale în contextul managementului financiar. Chestionarul este disponibil inclusiv în limba română, până la data de 16 octombrie 2022.

Institutul Bancar Român vă prezintă OFERTA DE TOAMNĂ, SEPTEMBRIE 2022 pentru CURSURILE CU TEMATICĂ FINANCIAR – BANCARĂ.

În baza acordului de cooperare încheiat între Camera Auditorilor Financiari din România (CAFR) și Institutul Bancar Român (IBR), membrii CAFR beneficiază de o reducere de 15 % față de tariful standard.

Eveniment de informare organizat de EFRAG, EFAA și SMEunited, 8 iulie 2022, pe tema proiectelor de expunere aferente primului set de standarde ESRS

Astăzi, 8 iulie 2022, între 15,00 – 17,00 ora României, EFRAG, EFAA și SMEunited organizează evenimentul hibrid în care se vor discuta proiectele de expunere aferente primului set de standarde europene de raportare a sustenabilității (European Sustainability Reporting Standards, ESRS), cu accent pe IMM-uri.

IBR – OFERTA DE VARĂ, PROGRAMUL CURSURILOR CU TEMATICĂ FINANCIAR-BANCARĂ IUNIE – IULIE 2022

Institutul Bancar Român vă prezintă OFERTA DE VARĂ, IUNIE – IULIE 2022 pentru CURSURILE CU TEMATICĂ FINANCIAR – BANCARĂ.
În baza acordului de cooperare încheiat între Camera Auditorilor Financiari din România (CAFR) și Institutul Bancar Român (IBR), membrii CAFR beneficiaza de o reducere de 15 % față de tariful standard.

Un studiu recent publicat de IFAC furnizează informații despre onorariile practicate în audit, fiscalitate și alte servicii

Datele cuprinse în studiul recent publicat de IFAC cu privire la onorariile în audit oferă o perspectivă asupra costurilor de audit și rolul acestor servicii care aduc valoare adăugată.

IFAC felicită ISSB cu ocazia publicării primelor două proiecte de standarde internaționale de sustenabilitate

IFAC felicită ISSB cu ocazia publicării spre consultare a două proiecte de standarde de sustenabilitate care abordează urgența crizei climatice și propun un plan de acțiune pentru companii și factorii politici de decizie privind tranziția la standardele de prezentare a informațiilor în materie de sustenabilitate

Mai multe Stiri

Chestionar privind tranziția digitală și open banking

În contextul intenției Comisiei Europene de a revizui și moderniza Directiva privind serviciile de plată (PSD2), vă invităm să completați un chestionar privind experiența cu care vă confruntați în privința tranziției digitale în contextul managementului financiar. Chestionarul este disponibil inclusiv în limba română, până la data de 16 octombrie 2022.

citește mai mult

Proiectul Common Content selectează candidați pentru funcția de Președinte al grupului de coordonare

Aplicațiile sunt binevenite de la oricine posedă experiență profesională aprofundată în domeniul educației contabile sau de audit (în cadrul unei organizații profesionale contabile sau similar), cunoștințe despre internaționalizarea educației și experiență în procesul de acreditare, mobilitate și recunoaștere profesională în UE și nu numai.

Postat 19.04.2021

citește mai mult

Funcția de audit independent impusă de Legea nr. 129/2019 în scopul testării politicilor sau normelor interne de administrare a riscurilor de spălare a banilor

În Monitorul Oficial, Partea I, nr.240/9 martie 2021 au fost publicate „NORMELE de aplicare a prevederilor Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, pentru entităţile supravegheate şi controlate de Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor”

Postat 30.03.2023

citește mai mult

CONSILIUL DE RAPORTARE FINANCIARĂ DIN REGATUL UNIT (FRC) ȘI IESBA AU PUBLICAT ÎNDUMĂRI PENTRU PERSONAL PENTRU EVIDENȚIEREA IMPLICAȚIILOR ETICE ȘI DE AUDIT CARE DECURG DIN PROGRAMELE DE SPRIJINIRE A AFACERILOR DE CĂTRE GUVERN ÎN CONTEXTUL COVID 19

Personalul UK Financial Reporting Council (FRC) și International Ethics Standards Board for Accountants (IESBA) au lansat împreună, ieri 26.01.2021, publicația ÎNDUMĂRI PENTRU PERSONAL PENTRU EVIDENȚIEREA IMPLICAȚIILOR ETICE ȘI DE AUDIT CARE DECURG DIN PROGRAMELE DE SPRIJINIRE A AFACERILOR DE CĂTRE GUVERN ÎN CONTEXTUL COVID 19.

Postat 27.01.2021

citește mai mult

Nou document de îndrumare IFAC, tradus de CAFR, la dispoziția membrilor

Începând de vineri 18.12.2020, este disponibil gratuit, în limba română, documentul emis de IFAC Material de asistență fără caracter obligatoriu referitor la tehnologie: Întrebări frecvente – Utilizarea instrumentelor și tehnicilor automatizate pentru identificarea și evaluarea riscurilor de denaturare semnificativă în conformitate cu ISA 315 (Revizuit 2019).

Postat 21.12.2020

citește mai mult

Anunț referitor la cursurile de formare profesională continuă 2020

Vă aducem la cunoștință că în urma delegarii primite de CAFR de la Autoritatea pentru Supravegherea Publică a Activității de Audit Statutar, în perioada 15 decembrie 2020 – 15 martie 2021 sunt organizate cursurile de formare profesională continuă structurată, în conformitate cu programul de pregătire profesională aprobat de ASPAAS.

Postat 15.12.2020

citește mai mult

UPLR – partener al mediului de afaceri și al instituțiilor statului

Camera Auditorilor Financiari din România a preluat conducerea UPLR prin intermediul dlui. Conf. univ. dr. Gheorghe Ialomițianu, prim vicepreședinte CAFR, pentru un mandat de 2 ani. Obiectivul principal al mandatului este ca UPLR să devină un partener al mediului de afaceri și Guvernului prin furnizarea expertizei profesioniștilor liberali pentru a găsi cele mai bune măsuri de relansare a economiei.

Postat 27.10.2020

citește mai mult

Instrument contabil practic pentru guverne și alte părți interesate pentru a ajuta la analiza programelor de intervenție în cazul COVID- 19

Profesioniștii vin în sprijinul guvernelor! Astăzi, Federația Internațională a Contabililor (IFAC) și Universitatea de Științe Aplicate din Zürich (ZHAW), în parteneriat cu Consiliul pentru Standarde Internaționale de Contabilitate din Sectorul Public (IPSASB), a publicat un instrument contabil practic pentru guverne și alte părți interesate pentru a ajuta la analiza programelor de intervenție în cazul COVID- 19.

Postat 22.07.2020

citește mai mult

CAFR a publicat traducerea „Ghid de utilizare a ISA-urilor în auditul Întreprinderilor Mici și Mijlocii”, emis de IFAC

Ghidul tradus de CAFR a fost actualizat pentru a reflecta modificările ISA din edițiile anterioare, inclusiv proiectele Comitetului pentru standarde internaționale de audit și asigurare (IAASB) privind raportarea auditorilor, prezentarea de informații, responsabilitățile auditorului privind alte informații și utilizarea activității auditorilor interni. Cea de-a patra ediție a Ghidului își propune să le permită practicienilor să înțeleagă, în profunzime, un audit desfășurat în conformitate cu Standardele Internaționale de Audit (ISA) prin intermediul explicațiilor și al exemplelor ilustrative.

Postat 01.04.2020

citește mai mult

Standardul Internațional de Audit (ISA) 315 (revizuit 2019)

Consiliul pentru standarde internaționale de audit și asigurare (IAASB) a lansat Standardul Internațional de Audit (ISA) 315 (revizuit 2019). Standardul a fost revizuit pentru a include o identificare și evaluare a riscului mai robustă și mai consistentă, stabilește cerințe clarificate și îmbunătățite, precum și materialul de aplicare îmbunătățit. . . .
PUBLICAT LA DATA DE : 20.10.2019

citește mai mult

Contact

Adresă de e-mail: cafr@cafr.ro

Telefon:+4031.433.59.45

+4031.433.59.00

Fax: +4031.433.59.40
Program de funcționare: 8:00 – 16:00, cu excepţia zilelor nelucrătoare şi a sărbătorilor legale.

Adresa

Camera Auditorilor Financiari din România

Sediul central:  Strada Sirenelor, Nr. 67-69, Sectorul 5, Bucureşti, România
Oficiul Poştal nr.5, Căsuţa Poştală nr.83,

cod poştal 050855

Formular de contact

11 + 12 =

Harta Google Map (click aici)