Accountancy Europe lansează proiectul privind sistemele fiscale durabile

Sistemele noastre fiscale actuale se luptă să țină pasul cu noile modele de afaceri, îmbătrânirea demografică și mobilitatea contribuabililor. Criza coronavirusului, urgența climatică și stresul social au agravat aceste dificultăți.

 

Accountancy Europe consideră că este momentul să analizeze modul în care sistemele fiscale trebuie schimbate pentru a face față provocărilor viitoare privind finanțarea și pentru a contribui la dezvoltarea unei economii durabile.

 

Astfel, solicită experților în materie de fiscalitate să își împărtășească opiniile cu privire la schimbările necesare pentru ca sistemele fiscale să fie adaptate viitorului. Apelurile la contribuții vor fi efectuate pe o bază tematică – primul subiect abordat este: impozitele și mediul. Invităm experți în acest domeniu să își prezinte contribuția până la 30 iunie 2021 către adresa paul@accountancyeurope.eu  pentru a contribui la promovarea dezbaterii politice în acest domeniu.

 

Prezentarea proiectului poate fi accesată aici. Prefața acestui proiect le aparține lui Benjamin Angel (director impozite directe la Comisia Europeană) și Paul Tang (europarlamentar, președintele Comisiei FISC din Parlamentul European).

Postat 23.03.2021