Comisia Europeană evaluează în prezent Directiva privind serviciile de plată (PSD2), care este în vigoare din ianuarie 2018. Această directivă, implementată în toate Statele membre UE, a permis inovarea serviciilor de plată. Mai precis, a permis accesul la datele privind plățile clienților (deținute de obicei de instituții financiare, precum bănci, companii de investiții sau asigurări) în scopul reutilizării acestora de către alți furnizori de servicii de plată. Comisia Europeană ia în considerare acum revizuirea și modernizarea directivei PSD2 și caută informații despre evoluțiile pieței serviciilor de plată, nevoile utilizatorilor de plăți și necesitatea unor posibile amendamente.

 

 Astfel,  ACCA, SMEunited și EFAA pentru IMM-uri vă invită să completați acest chestionar, pentru a obține informații privind experiența cu care vă confruntați în privința tranziției digitale în contextul managementului financiar și pentru a înțelege mai bine obstacolele practicilor mici și mijlocii și ale clienților lor, întreprinderi mici și mijlocii, pe calea către digitalizare, permițându-ne astfel să abordăm mai bine aceste aspecte la nivelul Uniunii Europene.  

 

 Chestionarul este disponibil inclusiv în limba română și toate datele colectate vor fi anonime. Vă rugăm să completați chestionarul până la data de 16 octombrie 2022.

 

 

Postat 11.08.2022