Personalul UK Financial Reporting Council (FRC) și International Ethics Standards Board for Accountants (IESBA) au lansat împreună publicația ÎNDRUMĂRI PENTRU PERSONAL PENTRU EVIDENȚIEREA IMPLICAȚIILOR ETICE ȘI DE AUDIT CARE DECURG DIN PROGRAMELE DE SPRIJINIRE A AFACERILOR DE CĂTRE GUVERN ÎN CONTEXTUL COVID 19.

 

Această publicație pentru personal evidențiază implicațiile etice și de audit care decurg din programele de sprijinire a afacerilor susținute de guvern, care au fost utilizate la niveluri fără precedent în timpul pandemiei COVID-19. Ghidul stabilește considerente etice importante pentru profesioniștii contabili, care sunt chemați să-și asiste organizațiile angajatoare sau clienții să solicite și să utilizeze finanțarea sau sprijinul financiar legat de COVID-19. Documentul include îndrumări pentru cei care pregătesc informații financiare și prezentări de informații, precum și pentru cei care auditează în mod independent sau furnizează servicii de asigurare cu privire la astfel de informații.

 

Publicația a fost elaborată de personalul UK FRC sub auspiciile unui grup de lucru format de IESBA și reglementatori de standarde etice naționale (NSS) din Australia, Canada, China, Africa de Sud, Marea Britanie și SUA. Condus de Richard Fleck, fost vicepreședinte IESBA, mandatul grupului de lucru este de a dezvolta resurse de sprijin pentru implementare pentru a ajuta contabilii să aplice în mod eficient Codul internațional de etică pentru profesioniștii contabili (inclusiv standardele internaționale de independență) atunci când se confruntă cu circumstanțele create de COVID-19.

Publicația a beneficiat de contribuția personalului IESBA.

 

Publicația poate fi găsită pe pagina de resurse  IESBA COVID-19.

Postat 27.01.2021