IESBA PROPUNE MODIFICĂRI DE CONFORMITATE ALE CODULUI ETIC CA URMARE A SUITEI DE STANDARDE DE MANAGEMENT AL CALITĂȚII

IESBA (International Ethics Standards Board for Accountants) a emis spre dezbatere publică proiectul de expunere: „Amendamente de conformitate la cod cu privire la managementul calității”.

Propunerile vizează alinierea Codului la pachetul de standarde de management al calității al Comitetului pentru standarde internaționale de audit și asigurare (IAASB), în special ISQM 1 și ISQM 2, prin modificări de conformitate, astfel încât Codul Etic să fie consecvent și interoperabil cu aceste standarde IAASB.

Revizuirea a cuprins recentele revizuiri ale Codului referitoare la rol și mentalitate, precum și la dispozițiile Codului referitoare la serviciile ce nu privesc asigurarea și onorarii. Acest proiect intră sub umbrela coordonării IAASB-IESBA, un angajament strategic al celor două consilii, și se bazează pe promisiunea generală de a asigura o conectivitate și o coordonare îmbunătățite pentru a servi mai bine interesului public.

 

Publicația poate fi găsită pe pagina de resurse  IESBA.

 

IESBA invită toate părțile interesate să comenteze proiectul de expunere vizitând site-ul web al IESBA. Puteți transmite comentarii până la 5 octombrie 2021.

 

Echipa CAFR

Postat 12.08.2021