Federația Internațională a Contabililor (IFAC) a lansat pe data de 10 ianuarie o analiză a literaturii de specialitate cu titlul „Pregătirea profesională a contabililor pentru un viitor sustenabil: o analiză a literaturii de specialitate privind competențele, strategiile educaționale și provocările pentru raportarea și asigurarea durabilității”. Analiza evidențiază teme actuale privind educația, învățarea și dezvoltarea legate de sustenabilitate pentru a oferi informații despre modul în care profesia globală contabilă poate satisface cerințele părților interesate pentru o raportare de durabilitate relevantă și fiabilă.

În ultimii ani, s-a înregistrat o schimbare semnificativă a cererii de prezentare a informațiilor, raportare și asigurare relevante legate de sustenabilitate, iar profesia contabilă lucrează pentru a pregăti profesioniștii actuali și viitori pentru a răspunde acestor cerințe ale părților interesate. Analiza literaturii de specialitate identifică competențele noi și existente necesare profesioniștilor contabili pentru a furniza aceste servicii; strategii educaționale pentru dezvoltarea acestora; provocările cu care se va confrunta comunitatea pregătirii profesionale contabile. Analiza literaturii a contribuit, de asemenea, la decizia IFAC de a efectua revizuiri legate de durabilitate în Standardele Internaționale de Educație și va contribui la viitoarele revizuiri propuse, așteptate în trimestrul 2 al anului 2024.

În plus față de analiza literaturii de specialitate, IFAC va găzdui un webinar comun cu International Association for Accounting Education & Research (IAAER) în data de 7 februarie, între orele 8:00 și 9:30 EST, cu o discuție cu autorul principal al revizuirii.

Dacă doriți, vă puteți înregistra pentru webinar aici.

Postat 11.01.2024