IFAC și ICAEW au publicat primul document al seriei privind Combaterea spălării banilor, elementele de bază: fascicul 1 – Introducere în combaterea spălării banilor pentru contabilii profesioniști. Pentru a putea accesa documentul accesați următorul link.

 Publicația face parte dintr-o serie scurtă pe o perioadă de 6 luni, care îi ajută pe profesioniștii contabili să înțeleagă modul în care funcționează spălarea banilor, riscurile cu care se confruntă și ce pot face pentru a atenua aceste riscuri și pentru a contribui pozitiv la apărarea interesului public. Seria, cu accent pe accesibilitate și ușurință în utilizare, va fi o resursă pentru practicile mici și mijlocii (SMP) și contabilii mai puțin familiarizați cu AML, oferind în același timp îndrumări pentru cei care au nevoie de o reîmprospătare a informațiilor sau o referință rapidă.

 Noțiunile de bază vor fi prezentate atât pe site-ul web IFAC, cât și pe cel al ICAEW și vor fi disponibile pentru descărcare gratuită. Pentru a fi relevantă la nivel global, seria folosește ca punct de plecare  abordarea bazată pe risc a Grupului operativ de acțiune financiară (Financial Action Task Force (FATF)) – supravegherea spălării banilor și a finanțării terorismului.

 

 

 

Echipa CAFR

 

Postat 30.09.2020