IFAC SPRIJINĂ NOUL CONSILIU INTERNAȚIONAL PENTRU STANDARDE DE DURABILITATE

 

Federația Internațională a Contabililor (IFAC) primește cu entuziasm  înființarea Consiliului pentru Standarde Internaționale de Sustenabilitate (ISSB), care lucrează în strânsă cooperare cu Consiliul pentru Standarde Internaționale de Contabilitate (IASB), sub structura de guvernanță și conducerea Fundației IFRS.

IFAC felicită administratorii Fundației IFRS pentru că au lucrat cu o viteză fără precedent pentru a îndeplini nevoile investitorilor, pentru a oferi o viziune holistică a valorii întreprinderii și pentru a aborda criza climatică. Clima și alte problem legate de sustenabilitate sunt de natură globală, iar ISSB va oferi o soluție globală pentru prezentarea informațiilor privind durabilitatea. Amprenta multi-jurisdicțională a ISSB reflectă această realitate și poate facilita implementarea standardelor ISSB.

IFAC salută, de asemenea, angajamentele de a conlucra ale CDSB și Value Reporting Foundation cu Fundația IFRS – oferind consolidarea atât de necesară și contribuind cu sprijin și resurse la succesul noului ISSB. Acest aspect susține ISSB în a se baza pe munca de înaltă calitate a inițiativelor existente legate de sustenabilitate și a armoniza standardizarea – oferind o bază globală cuprinzătoare de material informațional privind durabilitatea.

Această abordare permite standardelor globale stabilite de ISSB – compatibile cu orice prezentări de informații axate pe mai multe părți interesate pe care le pot solicita unele jurisdicții – să aibă ca rezultat informații consistente, comparabile și asigurabile legate de sustenabilitate, care îmbunătățesc raportarea corporativă.

IFAC îndeamnă organizațiile sale membre să susțină această inițiativă și să se angajeze acum, la nivel local, pentru a contribui la transformarea noilor standarde globale în cerințe de raportare la nivel local.

Pentru a consulta mai multe detalii legate de susținerea arătată de IFAC standardelor privind durabilitatea, accesați următorul link.

 

 

Vă mulțumim,

Echipa CAFR

Postat 05.11.2021