La început de octombrie, Institutul Bancar  Român (IBR) aniversează 30 de ani de  existenţă. De-a lungul acestei perioade,  activitatea Institutului a urmărit:  perfecţionarea profesională, pregătirea şi  specializarea personalului din sectorul  financiar-bancar, în conformitate cu strategia  stabilită de către membrii săi fondatori, Banca  Naţională a României (BNR) în cooperare cu  Asociaţia Română a Băncilor (ARB).

 În portofoliul IBR se regăsesc cursuri,  programe şi evenimente în sistem online, la  clasă şi blended-learning, care acoperă peste 160 de teme de actualitate. Colaboratorii Institutului sunt manageri din sistemul financiar-bancar, cadre didactice din universităţi, specialişti certificați cu vastă experienţă şi reputaţie profesională.

Institutul Bancar Român este leader în furnizarea programelor de pregătire în domeniul financiar-bancar, acoperind cu succes şi arii de mare interes pentru companii. Institutul a pregătit în această perioadă un număr de aproximativ 100.000 de specialişti în domeniul financiar-bancar, prin seminarii dintre cele mai variate, de la certificări internaţionale şi programe specializate de educaţie financiară sau bancară, până la cursuri de limbi străine pentru domeniul bancar.

Calitatea a rămas prioritatea numărul 1: toate programele au o puternică latură aplicativă, fiind livrate de experţi cu reputație în domeniu care implică interacțiune permanentă cu participanții.

O sarcină prioritară a institutului va rămâne şi în continuare: implicarea IBR în proiecte de educaţie finaciară, dezvoltarea unui sistem coerent şi unitar de asigurare a celor mai înalte standarde de calitate în formarea profesională continuă pentru sectorul serviciilor financiare.

La mulţi ani, IBR!

Postat 04.10.2021