Instrument contabil practic pentru guverne și alte părți interesate pentru a ajuta la analiza programelor de intervenție în cazul COVID- 19

Profesioniștii vin în sprijinul guvernelor! Astăzi, Federația Internațională a Contabililor (IFAC) și Universitatea de Științe Aplicate din Zürich (ZHAW), în parteneriat cu Consiliul pentru Standarde Internaționale de Contabilitate din Sectorul Public (IPSASB), a publicat un instrument contabil practic pentru guverne și alte părți interesate pentru a ajuta la analiza programelor de intervenție în cazul COVID- 19.

Cu peste 9 miliarde de dolari cheltuiți de guverne la nivel global în intervențiile fiscale în ultimele trei luni, efectul pandemiei asupra finanțelor publice va fi atât imediat, cât și de lungă durată. Înțelegerea proiectării acestor intervenții, modul în care sunt livrate și finanțate, precum și impactul lor asupra poziției financiare a guvernelor, este esențial pentru gestionarea provocărilor actuale și asigurarea finanțelor publice durabile în viitor.

Instrumentul de evaluare a intervenției COVID-19 include:

  • Un instrument de procesare și evaluare pas cu pas pentru a ajuta la evaluarea, estimarea și informarea diferitelor tipuri de intervenții guvernamentale legate de pandemie;
  • O imagine de ansamblu asupra modului de utilizare a standardelor internaționale de contabilitate bazată pe angajamente (IPSAS) pentru guverne.

Pentru a putea vizualiza acest instrument, accesați următorul link.

 

Vă mulțumim,

Echipa CAFR

 

Postat 22.07.2020