IAASB (Consiliul pentru Standarde Internaționale de Audit si Asigurare al  IFAC) organizează o masă rotundă virtuală mâine, 7 octombrie ora 7:00-9:30 EDT (14:00-16:30 ora României), care va fi transmisă în direct pe YouTube, pentru a explora provocările unice legate de fraudă și continuitatea activității în cadrul auditului entităților mai puțin complexe.

 

    Entitățile mici și mai puțin complexe aduc contribuții cruciale la economiile locale și naționale. Ca atare, provocările continue cu care se confruntă auditorii în aplicarea standardelor internaționale la auditurile entităților mai puțin complexe este un domeniu pe care IAASB continuă să se concentreze și să îl discute cu părțile interesate.

Invitații la dezbatere vor lua în considerare, printre alte subiecte, dacă și modul în care considerațiile privind frauda și continuitatea activității sunt diferite la entitățile mai puțin complexe, care cerințe de audit sunt în mod deosebit mai dificil de aplicat și modul în care procedurile de audit pot fi executate diferit pentru entitățile mai puțin complexe.

 

Pentru a putea vedea în direct această discuție, accesați canalul de youtube al IAASB în intervalul orar menționat: https://www.youtube.com/channel/UCwM6ao9Id3G35NNxGLgf7mg

 

 

Echipa CAFR

Postat 06.10.2020