Consiliul pentru Standarde Internaționale de Audit și Asigurare a lansat o nouă serie de videoclipuri, compusă din patru părți. Seria va ajuta părțile interesate să înțeleagă schimbările propuse Standardului privind frauda, care urmăresc să consolideze responsabilitățile auditorului legate de fraudă, și rațiunea din spatele acestora.

Seria de  videoclipuri este compusă din următoarele elemente:

  • Privire de ansamblu asupra schimbărilor cheie: urmăriți-o pe Julie Corden, membru IAASB și președintele Grupului de lucru privind frauda, pentru a înțelege schimbările cheie propuse. Julie oferă, de asemenea, scurte informații de bază și de ce sunt propuse aceste modificări.
  • Accent pe responsabilitățile auditorului: înțelegeți responsabilitățile auditorului, legate de fraudă, de la managerul IAASB Nathalie Baumgaertener Dutang, care explică modul în care modificările propuse fac aceste responsabilități mai clare și mai practice.
  • Răspunsul auditorului la fraudă sau suspiciunea de fraudă: Cum trebuie auditorii și partenerii de misiune să îmbunătățească modul în care răspund la fraudă sau fraudă suspectată? Directorul IAASB, Angelo Giardina, subliniază noile cerințe, cerințele reamplasate și clarificările.
  • Transparență sporită în raportul auditorului: alăturați-vă directorului IAASB, Jasper van den Hout, pentru a afla mai multe despre modul în care modificările propuse vor spori transparența raportului auditorului în ceea ce privește responsabilitățile auditorilor în materie de fraudă, precum și procedurile legate de fraudă (aspectele cheie de audit) legate de fraudă.

Modificările propuse la ISA 240 consolidează semnificativ responsabilitățile auditorilor în materie de fraudă.

IAASB încurajează toate părțile interesate să trimită comentariile utilizând șablonul de răspuns, conceput pentru a facilita răspunsurile structurate și pentru a eficientiza colectarea și analiza răspunsurilor.

Părțile interesate sunt invitate să-și împărtășească opiniile până pe data de 5 iunie 2024.

Postat 05.04.2024 ora 13:00