În atenția membrilor CAFR

 Stimați colegi,

 

  Vă aducem la cunoștință faptul că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a prelungit perioada de înscriere a firmelor în schema de ajutor HoReCa cu o săptămână, până la 26 iulie 2021.

  Conform comunicatului emis de către MEAT, perioada de aplicare era programată să se închidă astăzi, 20 iulie 2021, cu posibilitate de prelungire, conform procedurii. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a emis ieri, 19 iulie 2021, un ordin care extinde această perioadă pentru a permite cât mai multor firme cu cifre de afaceri certificate pe codurile CAEN eligibile să acceseze schema. Inițial, Ministerul estimase numărul potențialilor beneficiari ai schemei la 30.000 dar până ieri, cu o zi înainte de expirarea termenului inițial de depunere online a dosarelor, aplicaseră doar 8.000 de firme.

  Revenim cu precizarea că plata ajutorului nu depinde de  ordinea înscrierii în platforma STS dedicată schemei, iar dacă bugetul total este depășit de suma totală solicitată de beneficiari, cota bugetată de 2,5 miliarde de lei va fi împărțită proporțional tuturor firmelor acceptate.

  MEAT menționează însă faptul că cererile de adăugare a auditorilor financiari/experților contabili în aplicația informatică, pot fi preluate în call center până joi, 22.07.2021, ora 17.00, pentru a avea timpul necesar procesării datelor până la închiderea aplicației electronice de înscriere.

   Vă mulțumim pentru interesul acordat și vă asigurăm de toată susținerea noastră în toate proiectele profesiei de auditor financiar.

 

Echipa CAFR

Postat 20.07.2020