Prelungirea termenului de depunere a declaraţiei anuale privind beneficiarul real al persoanei juridice

 

Stimate doamne / Stimați domni,

 

Vă aducem la cunoștință faptul că a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 561/31.05. Ordonanța de urgență nr. 43 / 27.05.2021 pentru prelungirea termenului de depunere a declaraţiei anuale privind beneficiarul real al persoanei juridice, prevăzut la art. 56 alin. (4) din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative (pag.5).

Prin actul normativ menționat anterior, a fost derogat termenul de depunere a declaraţiei anuale privind beneficiarul real al persoanei juridice până la data de 1 octombrie 2021.

 

De asemenea, în anul 2021, declaraţia anuală privind beneficiarul real al persoanei juridice supuse obligaţiei de înregistrare în registrul comerţului se depune la oficiul registrului comerţului în care este înmatriculată persoana juridică până la data de 1 octombrie 2021.

 Declaraţia anuală privind beneficiarul real poate avea formă de înscris sub semnătură privată ori formă electronică şi poate fi transmisă la oficiul registrului comerţului prin mijloace electronice, cu semnătură electronică, sau prin servicii de poştă şi curier.

 Declaraţia anuală privind beneficiarul real poate fi dată şi în faţa reprezentantului oficiului registrului comerţului sau se poate depune, personal sau prin reprezentant, având dată certă, dată de notarul public ori atestată de avocat.

Pentru a consulta documentul integral click aici.

 

Vă mulțumim,

Echipa CAFR

Postat 02.06.2021