Estimările actuale indică faptul că, la nivel mondial, în jur de o treime din alimentele produse pentru consumul uman sunt irosite sau pierdute, ceea ce generează importante costuri economice și de mediu. 

AFER efectuează un studiu referitor la comportamentul studenților, cadrelor didactice și al altor categorii de membri ai comunităților facultăților / universităților membre ale AFER cu privire la risipa alimentară și reciclare.

Acest studiu este parte a demersului mai amplu de aliniere a practicilor și priorităților universitare cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Agendei 2030, adoptată prin Rezoluția Adunării Generale a ONU A/RES/70/1, cu focus pe obiectivele de asigurare a caracterului responsabil al consumului și producției (prin încetățenirea unor tipare de producție și consum durabile) și de reducere la „zero” a foametei (eradicarea foametei, asigurarea securității alimentare, îmbunătățirea nutriției și promovarea unei agriculturi durabile).

Dacă ești preocupat de reducerea risipei alimentare și/sau reciclare, te rugăm să acorzi câteva minute pentru a completa acest chestionar: https://bit.ly/RisipaReciclare 

Răspunsurile vor fi prelucrate statistic și este asigurat dreptul la anonimitate.

Vă mulțumim pentru implicare,

 

Echipa CAFR

Postat 06.10.2020