IFAC și ICAEW au publicat cel de al 4lea document al seriei privind Combaterea spălării banilor: Transferuri de active. Pentru a putea accesa documentul accesați următorul link.

 Una dintre principalele modalități prin care infractorii acoperă sau integrează veniturile infracțiunii în economia legitimă este prin transferuri de active, în special imobiliare și alte active de mare valoare. Astfel, este important ca profesioniștii contabili să aplice în mod eficient o abordare bazată pe risc pentru a nu fi implicați involuntar în activități ilegale.

 Publicația face parte dintr-o serie scurtă pe o perioadă de 6 luni, care îi ajută pe profesioniștii contabili să înțeleagă modul în care funcționează spălarea banilor, riscurile cu care se confruntă și ce pot face pentru a atenua aceste riscuri și pentru a contribui pozitiv la apărarea interesului public. Seria, cu accent pe accesibilitate și ușurință în utilizare, va fi o resursă pentru practicile mici și mijlocii (SMP) și contabilii mai puțin familiarizați cu AML, oferind în același timp îndrumări pentru cei care au nevoie de o reîmprospătare a informațiilor sau o referință rapidă.

 Noțiunile de bază vor fi prezentate atât pe site-ul web IFAC, cât și pe cel al ICAEW și vor fi disponibile pentru descărcare gratuită. Pentru a fi relevantă la nivel global, seria folosește ca punct de plecare  abordarea bazată pe risc a Grupului operativ de acțiune financiară (Financial Action Task Force (FATF)) – supravegherea spălării banilor și a finanțării terorismului.

 

Vă mulțumim,

Echipa CAFR

Postat 29.02.2020