Îndrumări profesionale

Constatări in urma inspecțiilor de calitate din semestrul I 2022 si recomandări privind obligațiile auditorilor in domeniul AML
Raport auditor 31.12.2017 PIE
Raport auditor 31.12.2017 non PIE
Recomandare profesională -Model raport de asigurare limitată - ISAE 3000 - pentru aplicarea Legii 24/2017, modificată prin Legea 158/2020.
Obligații ce revin auditorilor financiari și firmelor de audit conform Regulamentului 537/2014 și Legii nr. 162/2017
Recomandări privind auditul activităților de prevenire și combatere a spălării banilor
Noutăți în domeniul acțiunilor de prevenire și combatere a spălării banilor

În sprijinul activităților auditorilor financiari, vă informăm că pe site-ul ONPCSB au fost publicate Ghiduri/Manuale în contextul Evaluării supranaționale a riscurilor.
Pentru informare accesați :   http://www.onpcsb.ro/programe-instruire-onpcsb/ghiduri-manuale

Echipa CAFR
Postat la 17.02.2022

IMPLICAȚIILE ASUPRA RAPORTULUI DE AUDIT GENERATE DE STAREA DE RĂZBOI DIN UCRAINA ȘI A MĂSURILOR RESTRICTIVE IMPUSE RUSIEI ȘI BELARUS

În contextul situației actuale impuse de starea de război din Ucraina, măsurile restrictive impuse Rusiei și Belarus generează consecințe și efecte grave asupra economiei mondiale, inclusiv în ceea ce privește incertitudinea cu privire la viitorul companiilor din multe domenii de activitate.

Față de această situație, atât persoanele responsabile cu guvernanța, cât și auditorii financiari, trebuie să acorde o importanță sporită analizei expunerii la riscul de continuitate a activităţii, a implicațiilor asupra situațiilor financiare anuale și, implicit, asupra raportului de audit.

Pentru mai multe detalii privind recomandările profesionale adresate auditorilor financiari, click aici.